Жоли вели Канада е благодарна за лидерството на Османи во ОБСЕ

Министерката за надворешни работи на Канада, Мелани Жоли оствари средба со министерот за надворешни работи, Бујар Османи во Скопје на која фокус на разговорите беа билатералните односи и сојузништвото во рамки на НАТО.

Канадската министерка Жоли се заблагодари за гостопримството и ја пофали Македонија за поддршката која и ја дава на Украина.

– Сакам да ви се заблагодарам за вашето гостопримство. Ова мие прва посета на Македонија, првпат по 25 години канадски министер за надворешни работи доаѓа тука и ова е историска посета. Ние се среќаваме на состаноците на НАТО и на ОБСЕ. Би сакал да ве пофалам за поддршката на Украина и му благодарам на Бујар за неговото лидерство со ОБСЕ. Канада и Македонија се блиски партнери и имаат исти уверувања дека диверзитетот и различностите се можност – рече Жоли.