Македонија

Од денес задолжително носете зимска опрема во возилата

Од денес задолжително носете зимска опрема во возилата

Од денес задолжително носете зимска опрема во возилата. Почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата.

За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на погонските тркала не може да се постават синџири за снег.

Од денес задолжително носете зимска опрема во возилата
Од денес задолжително носете зимска опрема во возилата

За непоседување…