Жителите на Ченто не сакаат зависници во нивната поликлиника, најавуваат протест в сабота

Како што е најавено во креираниот настан на социјалните мрежи, жителите не се согласуваат со одлуката за давање метадонска терапија во поликлиниката во оваа населба.

-Во сабота во 11:00 часот ќе се оддржи граѓански протес против одлуката на Министерството за Здравство, за давање на метадонска терапија во Поликлиника Ченто. Протестот ќе се одржи пред влезот поликлиниката, стои во објавата.