Зошто власта решила да се смилува и да преговара со волку евидентно раштиман оркестар?!

Вистинското прашање што некои луѓе од опозицијата треба да си го постават е зошто власта решила да се смилува и да преговара со волку евидентно раштиман оркестар!?

Ова денеска на својот „Фејсбук“ профил го напиша колумнистот Ивор Мицковски, некогашен близок соработник на раководството на СДСМ

„Гледам дека не им е јасно и гледам како сакаат веќе политички да поентираат дека нешто постигнале. Тоа е смешно, но уште повеќе е крајно нереално. Власт преговара со ваква позиција затоа што се чувствува пресилна, способна секоа барање да го изигра, а земјаќи ја во предвид слабоста на противникот, дури и нешто да прифати, а при тоа ништо да не изгуби. Настрана тоа. Не ја разбирам дарежливоста на ВМРО-ДПМНЕ“, 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.