Зошто жените имаат секс и кога не им е до секс?

1481

Жените имаа секс не само поради љубов и страст, туку поради многу други причини: Да избегаат од здодевната секојдневност, за да престанат да жалат по некој маж, за да го задоволат својот маж или да ја исполнат неговата желба за секс, па дури и за да си ја излечат мигрената.

Why Women Have Sex by Cindy Meston and David Buss, книга која нуди 200 причини зошто жената има сексуални односи. Во книгата се вели дека жената има сексуални односи со својот маж не затоа што тој и се допаѓа, туку затоа што сака да побегне од здодевноста, да си ја излечи главоболката или пак за да се смири со својот партнер. Привлечнста е рангирана многу ниско на листата зошто жените имаат секс.

Сепак поголемиот дел од жените (над 80%) признале дека имаат секс со својот маж за да имаат мирен живот или за да ги натераат своите партнери да си ги извршат домашните должности.

„Имам секс за да ја убијам здодевноста. Полесно е отколку да влегувам во расправии. Плус така имам што да правам“, изјавила една од испитаните девојки.

Додека пак други признале дека имаат секс со некои мажи затоа што едноставно ги сожалуваат, или пак за да добијат подароци.

 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.