Зошто мажите и жените сакаат груб секс?

475

За некој грубиот секс подразбира гризање или влечење за коса, додека за други тоа е моќта на оној кој преовладува во сексот.

Причините поради кои луѓето уживаат во грубиот секс се следни:

И ВЕРУВАТЕ НА ТАА ЛИЧНОСТ

Во тие разни односи, кои обично почнуваат со помалку знаци на грубост, како што е гризање, пристапуваме кога покрај некој се чувствуваме опуштено и кога му веруваме.

ФАКТОРОТ ИЗНЕНАДУВАЊЕ ВОЗБУДУВА

Повеќето луѓе се изненадуваат колку одреден чин на грубост може да ги возбуди. Затоа тие со задоволство се враќаат на таквиот чин, кој им го зголемува нивното сексуално задоволство.

ВОСПОСТАВУВАЊЕ КОНТРОЛА

Мала грубост воедно значи и одредена врста на доминација и моќ, што некои луѓе особено ги возбудува. Препуштањето на некому целосно, може да биде истовремено клуч за голем сексуален стимуланс.

МОЌТА Е ПРИВЛЕЧНА

Мажите во текот на грубиот секс чувствуваат дека можат да го земат она што го сакаат од нивната партнерка. Таа може тогаш да разбере дека тој навистина силно ја посакува, поради што дополнително ќе и биде привлечен.

МОЖЕТЕ ДА БИДЕТЕ СЕБИЧНИ

Во текот на грубите сексуални активности ви е дозволено да се опуштите малку повеќе од предвиденото и сами да ја водите играта. Некои мажи тоа го сакаат, некои не. Така е и кај жените. Некои партнери сакаат кога си ги менуваат улогите, при тоа допуштајќи си малку поголема опуштеност.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.