Политика

До 10 часот гласале 9.49 отсто од избирачите

До 10 часот гласале 9.49 отсто од избирачите

До 10 часот утринава, гласале 9,49 отсто од избирачите, соопшти ДИК.

Процентот на излезност е извлечен од 95 отсто обработени од вкупниот број на избирачки места.

Гласање според изборните единици до 10 часот :

ИЕ1 – 11, 05 отсто

ИЕ 2 – 9,70 проценти

ИЕ 3  – 11, 36 отсто

ИЕ 4  – 11, 24 проценти

ИЕ 5 – 9, 05 отсто

ИЕ – 6, 10проценти