Македонија

Почнува манифестацијата „Снежен град“

Почнува манифестацијата „Снежен град“

Детската манифестација „Снежен град“ ќе се одржи од денеска до 21. февруари на Попова Шапка.

Манфестацијата е во организација на Детскиот културен центар „Карпош – Скопје“.

На 21 февруари, пак, ќе биде организиран Карван – посета на Снежниот Град во вид на еднодневен излет.

Учесници – градители на Снежниот град се ученици од основни училишта од повеќе градови од Македонија – Скопје, Гевгелија, Виница, Тетово…

На 21 февруари напладне градителите ќе го предадат клучот од Снежниот град на посетителите што на симболичен начин претставува отворање на овој град за сите заинтересирани.