ТОП,Македонија

Крстот во Бутел ќе се гради, Владата дематира дека ја поништила одлуката

Крстот во Бутел ќе се гради, Владата дематира дека ја поништила одлуката
Владата на Република Македонија денеска ги демантира информациите дека синоќа одржала седница и дека е поништена одлуката на општина Бутел за изградба на крстот.

-Во целост ги демантираме дезинформациите кои се појавија во некои медиуми дека наводно Владата донела одлука со која што наводно се поништила одлуката на општина Бутел за изградба на крстот.
Тоа е тотално неточно и невистинито. Владата нема донесено таква одлука, ниту пак вчера има одржано седница, стои во соопштението од Владата.

Вчера порталот на албански јазик Албеу објави, а повеќе медиуми ја пренесоа таа информација, дека, наводно, на вонредна седница Владата ја поништила општинската одлука за поставување крст.