Македонија

382 јавувања за два дена на Ало докторе!

382 јавувања за два дена на Ало докторе!

На телефонската линија за медицински совети 15123 или Ало докторе! изминативе два дена имало 382 јавувања, соопштуваат од ЈЗУ „Здравствен дом“-Скопје.

Најчести совети кои биле барани се за кардиоваскуларна и респираторна симптоматологија,симптомна болка и медицински совет за најмалите –дечињата кои во периодов поради променливите временски услови имаат проблем со покачена телесна температура и настинки.

Во кол центарот на ало докторе ! Од 18 до 22 часот ,денеска на 12.11.2014 година ќе биде дежурен и достапен за медицински совет или информации доц. Др .Славчо Стојменски директор на Клиниката за трауматологија, a на 13.11.2014 година др.Сузана Двојаковска директор на Клиниката за максилофацијална хирургија.