ТОП,Македонија

Агенцијата за вработување интензивно се санира

Агенцијата за вработување интензивно се санира

Итно се санира фасадата на објектот на Агенцијата за вработување на Република Македонија откако вчера беше мета на демонстрантите на „Шарената револуција“, организирани од СДСМ и СОРОС.

Како и претходните денови демонстрантите својот револт го искажаа со фрлање балони со боја, со што продолжи уништувањето на институции и споменици кои му припаѓаат на народот во Македонија.

Уништувањето на фасади на повеќе објекти, како и културни обележја низ центарот на Скопје со балони со боја трае веќе неколку недели, во знак на револт на одлуката на претседателот Ѓорѓе Иванов за аболиција.

agencija

Имено деновиве скопјани се самоорганизираа и ги чистеа фасадите на објектите и спомениците оштетени од вандалското боење на припадниците на СОРОС и членовите на СДСМ.