петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 16

Богата програма на „Звуците на чаршијата“ и на „Сите заедно“

Преку многубројните концерти од сите жанрови, перформанси, фолклорни настапи, поезија, ликовна колонија, презентација на занаети и годинава Старата скопска чаршија ќе живее во духот на традицијата.

zvuci-na-carsija-poster-2016

Последни вести

На тесните улички на Старата скопска чаршија утре и задутре, ќе се одржат манифестациите „Звуците на чаршијата“ и „Сите заедно“„ тие ќе бидат домаќини на голем број уметници кои ќе творат и ќе ги забавуваат скопјани.

Преку многубројните концерти од сите жанрови, перформанси, фолклорни настапи, поезија, ликовна колонија, презентација на занаети и годинава Старата скопска чаршија ќе живее во духот на традицијата.

„Звуците на чаршијата“ е мултимедијална и мултикултурна манифестација којашто годинава се одржува по 10 пат и има за цел да потсети на заборавената традиција, да оживее некои недоволно посетени простори на Скопје и да придонесе кон еманципација на културно неизградените средини, но и да даде придонес кон континуираните активности на Градот Скопје за ревитализација на Старата скопска чаршија.

Програмата на манифестациите „Звуците на чаршијата” и „Сите заедно“, ќе биде богата, а присутните граѓани ќе имаат можност утре 15 септември /четврток/, на плоштадот Филип Втори од  21:00 часот, да уживаат во настапот на  Kida&Mozzik и бендот „Тyzze”, а на  16 септември /петок/ во 12 часот  да се забавуваат со  Dens, потоа во изведба на староградси македонски песни, во настапот на  група на млади  музичари на класични инструменти, ликовна колонија, културно уметнички друштва и литературна вечер до 20 часот,  а од 21 до 24 часот на  плоштадот  Филип Втори, ќе се одржат настапите на: Банд, Full Stop, DhurataDora, McKresa&Lirical son.

Градот Скопје од својот буџет за реализација на манифестацијата „Звуците на чаршијата“ издвои 900. 000 денари, а за „Сите заедно“ 400.000 денари.

 

 

Најчитани вести