Македонија

Брет:Целта на видеото е да прикаже со каков тежок избор се соочуваат младите луѓе

Брет:Целта на видеото е да прикаже со каков тежок избор се соочуваат младите луѓе

Амбасадорот Ралф Брет, Шеф на Мисијата во Скопје им благодари на сите кои го искажаа сопственото мислење за видеото „Кажи не на насилството!“ и ја даде следнава изјава за реакциите на видеото.

„Целта на видеото е да прикаже со каков тежок избор се соочуваат младите луѓе. Намерата на ова видео е да испрати силна порака, без намера да се промовира каква било дискриминација или стереотипи. Ја разбираме загриженоста којашто беше искажана неодамна, а во исто време веруваме дека најважен аспект во видеото е пораката, чија цел е да ги одврати младите од насилство. Поради тоа би сакале гледачите повеќе да се осврнат на проблемот, отколку на ликовите во видеото. Исто така ги покануваме сите кои го делат мислењето дека ова е блаородна цел за иднината на земјата, да соработуваат со нас и заедно да ја споделиме пораката „Да не дозволиме да победи насилството.“