недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 11

Британски војници вежбаат на мети „Босанци“ и „Сомалијци“

shot-range

Последни вести

Британските војници кои се на обука во Канада набрзо своите вештини ќе ги покажуваат гаѓајки мети кои се викаат „Босанец РПГ“ и „Сомалиец АК47“, пишува МИА.

Документот на канадската Влада што се однесува на набавка на човеколиките мети покажува дека се користени национални имиња што предизвика револт.

Откако канадските медиуми објавија за метите, армијата ги отстрани спорните имиња, но ги задржа иницијалите „БМ“ и „СМ“ (Bosnian-Somalian Male).

Најчитани вести