четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Да му помогнеме на Жарко – потребна му е итна операција

zarko-donaciii

Последни вести

Жарко има 23 години. Пред 8 месеци неочекувано го загуби видот на левото око.

После еден лекарски преглед му беше дијагностиран параназален рак. Итно беше направена критична операција, со која за среќа се отсрани поголемиот дел од туморот.

Оттогаш тој е на постојана терапија, а минатата недела му беше кажано дека ќе има потреба од уште една критична операција на главата.

Потребна е итна операција која чини 8.000 американски долари и додатни финансиски средства за после терапијата, кои тој и неговото семејство ги немаат.

Целта е да се соберат 8.000 американски долари, но секако би било уште подобро ако се собери нешто повеќе.

Се разбира дека не секој може да помогне со парични средства, но затоа има и други начини! Ве молиме споделете ја нашава приказна на Facebook, Twitter, праќајте електронска пошта.

Отворете го вашето срце и да му помогнеме на Жарко во неговата борба против ракот!

Најчитани вести