Магазин

Даниел ќе настапи 8-ми во првата полуфинална вечер

Даниел ќе настапи 8-ми во првата полуфинална вечер

Иако одамна е познато дека Даниел ќе настапи на првата полуфинална вечер на Евровизија, земјите учеснички, пред малку е соопштен и редоследот под кој ќе настапат.

Нашиот Даниел ќе настапи во првата половина, односно осми, а она што е интересно е што веднаш по него ќе настапи Србија. Заедно со нас во групата од „блиските“ земји е и Албанија, а и Грција. Како ќе се одвива гласањето оваа година и дали конечно ќе успееме да се пласираме во финалето, останува да почекаме до месецот мај, кога и се одржува оваа манифестација.

Еве ја комплетната табела од првата полуфинална вечер:

1.Молдавија

2.Арменија

3.Белгија

4.Холандија

5.Финска

6.Грција

7.Естонија

8.Македонија

9.Србија

10.Унгарија

11.Белорусија

12.Русија

13.Данска

14.Албанија

15.Романија

16.Грузија