Македонија

Делегација на ПССЕ ќе ги следи изборите во Македонија

Делегација на ПССЕ ќе ги следи изборите во Македонија

За време на престојот, делегацијата предводена од членот на ПССЕ од Австрија Штефан Шенах, ќе се сретне со лидери и претставници на политичките партии, со претседателот на Државната изборна комисија, специјалниот обвинител, како и со претставници на меѓународни организации, на граѓанското општество и на медиумите.

Како што информираат од ПССЕ, член на Венецијанската комисија ќе обезбеди правна поддршка на делегацијата за време на посетата.

Делегација на ПССЕ го посети Скопје на 21 и 22 ноември годинава во пресрет на изборите.