вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 45

„Денови на Крали Марко“ по десети пат

Градоначалникот Ристески посочи дека преку оваа манифестацијата се одбележува веќе 10-та година во градот, а целта е промовирање на Прилеп како град каде што живеел овој легендарен крал.

„Денови на Крали Марко“ по десети пат

„Денови на Крали Марко“ по десети пат

Последни вести

Во негова чест на плоштадот „Методија Андонов – Ченто“ точно пред споменикот на истоимениот јунак, се одржаа повеќе културни настани како ликовно творење, литературно читање, историски час посветени на ликот и делото на овој легендарен јунак, а интерпретирани од учениците од основните училишта. Настанот беше збогатен и со настапот на КУД „Моминок“.

Градоначалникот Ристески посочи дека преку оваа манифестацијата се одбележува веќе 10-та година во градот, а целта е промовирање на Прилеп како град каде што живеел овој легендарен крал.

Манифестација „Денови на Крали Марко” вечерва ќе заврши со годишниот концерт на учениците од ООУМ „Ордан Михалјовски – Оцка“.

Најчитани вести