Македонија

Донација за посебните училишта „Златан Сремец“ и „Иднина“

Донација за посебните училишта „Златан Сремец“ и „Иднина“

Компaнијата ОКТА донираше облека за децата од посебните основните училишта „Златан Сремец“ и „Иднина“.

Покрај донацијата, оваа година ОКТА им приреди и изненадување на дечињата, дружење со поп пејачката Рената Кралевска која им ги подели подароците и ги забавуваше со новогодишни песни.

Во двете училишта се згрижени 275 деца со посебни потреби.

ФОТО: МИА