Свет

ЕУ воведува безвизен режим за Молдавија

ЕУ воведува безвизен режим за Молдавија

Европската унија воведува безвизен режим за Молдавија од 28 Април. Ова го соопшти еврокомесарот за внатрешни работи Сесилија Малмстром, цитирана од „ИТАР-ТАСС“.

„На крајот на овој месец молдавските граѓани со биометриски пасоши веќе нема да имаат потреба од виза за краткорочни посети во земјите од Шенген зоната. Ова е големо достигнување и почеток на ново поглавје во нашите односи“, изјавила Малмстром.