Македонија

Фаворитите на Груевски стигнаа до финале

Фаворитите на Груевски стигнаа до финале

Германија и Аргентина ќе играат во финалето од Светското првенство во Бразил кое ќе се одигра во недела.

„Нема да имам многу време да гледам фудбал имајќи ги предвид обврските. Можеби делови од неколку натпревари, евентуално финалните натпревари и тоа ќе биде се. Не можам да прогнозирам кој ќе победи, нема да навивам посебно за никого, како фаворити ми се истакнуваат Аргентина и Германија,“ рече Груевски пред стартот на СП.