Македонија,Политика

Формиран изборниот штаб на ТМРО

Формиран изборниот штаб на ТМРО

Извршниот комитет  на ТМРО на синоќешната седница донесе одлука за формирање на централен изборен штаб на партијата кој што ќе го водат Александар Поповски и Бојан Ѓорѓиeвски, како и шест регионални изборни штаба во сите шест изборни единици, се’ со цел ТМРО да стане парламентарна партија, потребна во овој историски период за Македонија.

Усвоена е изборната платформа на партијата, која ќе биде и основа  за евентуален заеднички настап со други партии.

Доколку до 15-ти март не биде исплатена обврската од страна на државата, која следува согласно законот за финансирање политички партии, ТМРО ќе се повлече од изборниот процес, и за причините ќе ги извести меѓународните претставници во земјава.