Магазин

ФОТО: Девојка со чудна моќ – оди по вода

ФОТО: Девојка со чудна моќ – оди по вода

Дваесет и осумгодишната Ленка Танер од Словачка, која моментално живее во Нотингам има навистина чудна моќ – оди по вода.

Не станува збор за никаков магионичарски трик, едноставно Ленка се занимава со синхронизирано пливање и тајната во нејзиниот трик е тоа што таа го прави наопаку.

Таа напорно тренирала последните две децении и сега се надева дека со оваа изведба таа ќе може да го промовира овој спорт.

Ленка сега работи со млади лица кои сакаат да тренираат синхронизирано пливање.