Балкан

(Фото) Па зарем ова постои во Србија: Погледнете го бедемот во Голубац

(Фото) Па зарем ова постои во Србија: Погледнете го бедемот во Голубац

Голубац- Додека цела Србија полни вреќи во еден град бедемот не се прави со лопати. Погледнете го системот за одбрана од поплава во Голубац, објави српскиот портал Pravda.rs.

Golubac3-450x299

Golubac5-450x299     

Golubac8-450x299Golubac-6-450x299

Golubac9Golubac10-450x299

 

Golubac4-450x299 Golubac11-450x299

Golubac12-450x299 Golubac7-450x299

golubac2-450x299 Golubac3-450x299

Golubac5-450x299 Golubac8-450x299

И додека некои подруштвените мрежи овие денови делеа фотографии на слични системи за одбрана од поплави од Австрија, таков систем постоеше и во Србија. За жал ваквиот систем го немаат сите градови.

Сепак и во Голубац се полнеа вреќи, но фактото дека градот располага со вака модерен систем е за секоја пофалба.

Извор: http://www.pravda.rs/2014/05/20/foto-pa-zar-ovo-postoji-i-u-srbiji-pogledajte-bedem-u-golupcu/