Македонија

Граѓаните со двојно поголема доверба во Груевски, отколку во Заев

Граѓаните со двојно поголема доверба во Груевски, отколку во Заев

Граѓаните имаат двојно поголема доверба во претседателот на ВМРО-ДПНМЕ и поранешниот претседател на Владата Никола Груевски, отколку во лидерот на СДСМ Зоран Заев. Ова го покажуваат резултатаите од најновата анкета на реномираната агенција за истражување на јавното мислење Брима Галуп.
ps10-chart-38-520x176

Двојно поголема е довербата на граѓаните на Македонија во лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, од довербата која ја ужива лидерот на СДСМ, Зоран Заев.  20,9 отсто од испитаниците се изјасниле дека најмногу му веруваат на Никола Груевски, а само 10,2 имаат доверба во Зоран Заев.

 

10-chart-38-520x300Кај Македонските испитаници таа разлика е уште поголема. 30,8 отсто му веруваат на Груевски, а само 12,1 отсто му веруваат на Заев.