Свет

Италијанската крајбрежна стража спасила повеќе од 300 мигранти од Египет

Италијанската крајбрежна стража спасила повеќе од 300 мигранти од Египет

Портпаролот на италијанската крајбрежна стража изјави дека и претходно доаѓале мигранти од Египет, но многу помалку отколку од Либија.

И Фронтекс вчера учествуваше во акцијата за спасување на 156 мажи, 51 жена и 107 деца. Во прашање се мигранти од Сирија, Египет, Сомалија, Еритреја, Етиопија, палестинските територии, Либија, Судан и Коморските Острови.