Магазин

Изложба на српски уметници во МАНУ

Изложба на српски уметници во МАНУ

Во Изложбениот салон на Македонската академија на науките и уметностите утревечер од 19 часот ќе биде отворена изложба насловена „Европски контексти“ на четворица српски уметници.

На изложбата ќе бидат претставени дела од Петар Добровиќ, Сава Шумановиќ, Милан Коњовиќ и  од Богдан Шупут.

МАНУ ја организира изложбата во соработка со Галеријата на Матица српска, Српската академија на науките и уметностите и Амбасадата на Република Србија во Република Македонија.