Свет

Израел го нападна Хезболах

Израел го нападна Хезболах

Израелската армија го нападна  Хезболах на либанско-сириската граница.

„Израел извршил два  воздушни напади, а цел на нападот беше Хезболах на границата на Либија и Сирија”, изјавил  извор во либанскитае безбедносните служби, без детално објаснување.

Сириската опсерваторија за човекови права изјави дека цел на нападот бил „ракетна база” каде шиитската  армија заедно со сириската војска  се бори против сириските бунтовници.

ден извор на либанската армија изјави дека нападот најверојатно бил предизвикан на  либанската територија, но тоа не може да се тврди со апсолутна сигурност.