Македонија

Јанша: Мкедонија која не е членка на ЕУ, ја решава Европа наместо Грција или Словенија

Јанша: Мкедонија која не е членка на ЕУ, ја решава Европа наместо Грција или Словенија
Јанша: Мкедонија која не е членка на ЕУ, ја решава Европа наместо Грција или Словенија

Поранешниот словенечки премиер и претседател на словенечката демократска партија Јанез Јанша преку Твитер информираше за поставувањето на оградата на македонската граница.

-Држава која не е членка на ЕУ, ја решава Европа наместо Грција или Словенија, пишува Јанша на Твитер.

janezzz

На овој коментар на Јанша, со поддршка за одлуката на Македонија се приклучија голем број познати лица од Словенија. Меѓу нив е и словенечкиот новинар Мартин Чешењ кој вели дека Јанша има право кога вели дека Македонија ја решава Европа, а воедно прашува што прават Хрватска и Словенија?

komen