недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 34

Кои се пет иделни професии за Девицата

Девицата е исклучително внимателна и педантна, а нејзиното биро е она кое секогаш e беспрекорно чисто и организирано.

devica

Последни вести

Кога се работи за професионалната определба на Девиците, ќе ги пронајдете секаде каде што се бара темелност во работата, посветеност на детали и ефикасност.

Можете да бидете сигурни дека Девицата одлично ќе си ја заврши работата, иако ќе ги излуди сите околу неа за време на процесот.

Девицата е исклучително внимателна и педантна, а нејзиното биро е она кое секогаш e беспрекорно чисто и организирано.

Сè мора да биде на своето место, тоа е мотото на вредната Девица.

Ова се петте професии во кои хороскопската Девица најмногу се истакнува:

Ревизор

Девиците се познати по окото за детали, критички настроената природа и посебно вродено чувство за бројки. Ова ги прави одлични ревизори, бидејќи уживаат во „чешлањето“ на купишта документи.

Нивното задоволство извира од темелната работа и чувството да се биде супериорен. Уживаат да бараат туѓи грешки и имаат одлично сетило за насетување измама.

Професионален чистач

Сакате куќа или просторија која ќе блеска, дом за кој сите ќе велат дека е толку чист што може да се јаде од подот? Девицата има вродено чувство за перфекција и блескава хигиена.

Со двојни заштитни ракавици таа ќе направи магија во домот кога се однесува за чистотата, ќе го организира во најдобар можен ред и сето тоа ќе го стори со невидена леснотија и фризура на главата.

Статистичар

Купишта документи во хаос на кои не може да им се најде крајот и проценти и броеви со кои никој не сака да губи време, звучат идеално за Девиците.

Тие воедно се и одлични проценители на ризик, уживаат во сортирање на податоци и со задоволство ќе ви пресметаат за колку проценти скокнала стапката на разводи во последниве 10 години.

Заварувач

Колку и да звучи смешно и чудно, Девиците се одлични заварувачи. Зошто? Поседуваат вештина и чувство за точност, како и многу стабилна рака.

Добро го проценуваат квалитетот на материјалите, имаат високи стандарди и ретко погрешлива проценка за просторот. Нивната опрема ќе биде секогаш средена и чиста.

Медицинско лице

Доктор, болничар, медицинска сестра. Во сите три професии Девицата несомнено ќе се истакне, бидејќи има доволно емпатија кон луѓето и сака да помага.

Имаат осет за тимска работа, иако сакаат да се истакнат и како поединци. Позитивната енергија и насмевка секогаш ги тера да гледаат на позитивната страна во животот.

Најчитани вести