Свет

Лавров: Со барањето за заминување на Асад се обидуваат да ги избегнат преговорите

Лавров: Со барањето за заминување на Асад се обидуваат да ги избегнат преговорите

Со барањето за заминување на Асад некои се обидуваат да ги избегнат преговорите. Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров изјави дека наскоро ќе има разговори за конфликтот во Сирија „во проширен формат“.

Лавров: „Некои“ се обидуваат да ги избегнат преговорите

Лавров изјави дека „листа на играчи се обидуваат да најдат заеднички јазик за конфликтот во кој се убиени 250.000 лица и кој е уште позасилен од разговорите што се одржаа минатиот месец во Виена“, пренесува Б92, повикувајќи се на АФП.

Средба на виенската четворка
Средба на виенската четворка

Во блиска иднина ќе има уште еден состанок во проширен формат со околу 20 земји и организации, најави Лавров на прес конференцијата во главниот град на Ерменија.

Лавров додаде…