Свет

Лавров разговара со амбасадорите на земјите од ЕУ за ситуацијата во Украина

Лавров разговара со амбасадорите на земјите од ЕУ за ситуацијата во Украина

Министерот за надворешни работи на Русија, Сергеј Лавров разговарал со амбасадорите на земјите од Европската унија и шефот на канцеларијата на Европската унија во Москва за ситуацијата во Украина, пренесе „ИТАР-ТАСС“.

„Лавров даде проценка на денешната состојба и приоритетите на односите меѓу Москва и Брисел низ призмата на резултатите од јануарската средба меѓу Русија и Европската унија и ја потврди подготвеноста на Русија да развива соработка со Европската унија во долгорочна преспектива“, истакнале извори од Министерството за надворешни работи на Русија.