сабота, 19 август 2017  |  Вести денес: 23

МНР: Нема информации за повредени македонски државјавни во земјотерсот во Италија

Министерството за надворешни работи, воедно ги известува сите заинтересирани дека за прашања поврзани со безбедноста на македонските граѓани кои во моментот се наоѓаат во Италија, можат да се обратат на дежурните телефони во Амбасадата на Република Македонија во Рим, Италијанска Република, како и во Министерството за надворешни работи.

mnr

Последни вести

По силниот земјотрес  утрово што повторно го погоди централниот дел на Италија Министерството за надворешни работи на Република Македонија информира дека нашата Амбасада во Рим е во постојан контакт со надлежните институции и во моментов нема информации за повредени граѓани.

Според МНР, воочени се само поголеми материјални штети.

Министерството за надворешни работи, воедно ги известува сите заинтересирани дека за прашања поврзани со безбедноста на македонските граѓани кои во моментот се наоѓаат во Италија, можат да се обратат на дежурните телефони во Амбасадата на Република Македонија во Рим, Италијанска Република, како и во Министерството за надворешни работи.  

Амбасада на Република Македонија во Рим:

Лица за контакт: Емилија Николовска
Мобилен телефон: 00393889050310

Лице за контакт: Семра Рамадани Алими

Мобилен телефон:00393485273136

Адреса: Via Bruxelles 73/75, 00198 Rome Е-пошта: rome@mfa.gov.mk

Министерство за надворешни работи

Лице за контакт: Силвана Ивановска

Мобилен телефон: +38972 239 052
Е-пошта: silvana.ivanovska@mfa.gov.mk

Најчитани вести