Свет

Нова банкнота за 10 евра, еве како изгледа таа

Нова банкнота за 10 евра, еве како изгледа таа

Новата банкнота од 10 евра ќе биде пуштена утре. Холограмот и водениот жиг на банкнотата го покажуваат портретот на Европа, лик од грчката митологија.

На неа ќе има уште неколку обележја, поточно рабовите ќе бидат поизразени со релјефните линии кои можат да се почуствуваат со благ допир на прст.

Покрај тоа предната страна има рефлектирачки делови.