Македонија

Нова линија на ЈСП –  проверете по која траса ќе вози број 28?

Нова линија на ЈСП –  проверете по која траса ќе вози број 28?

Почнувајќи од 11.07.2016 год. (понеделник) пробно ќе започне да функционира нова линија 28 на релација „Транспортен центар“ – „Македонско село“, информира ЈСП.

Трасата на движење на минибусот ќе биде следнава:

Транспортен центар, бул. К.Ј.Питу, бул. Кочо Рацин, ул. 11-ти Октомври, ул. Димитрие Чуповски, бул. Св.Климент Охридски, бул. Партизански Одреди, ул. Московска, ул. Војвода Васил Чакаларов, ул. Козле, Пат за Горно Нерези – Македонско село.

Во обратна насока се движи по истата траса.

trasa-jsp