Македонија

Ново тениско игралиште во Железара

Ново тениско игралиште во Железара

Во дворот на основното училиште Григор Прличев беше пуштено во употреба новото тениско игралиште кое ќе биде во функција на користење на учениците. Овој проект е реализиран во соработка помеѓу општина Гази Баба и Агенцијата за млади и спорт.

Со овој проект општината и Агенцијата за млади и спорт сакаат да дадат дополнителен мотив на учениците за поголема спортска активност.

Тениското игралиште го посетија претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, градоначалникот Тони Трајковски и директорот на Агенцијата за млади и спорт, Марјан Спасески.