Ново тениско игралиште во Железара

150

Во дворот на основното училиште Григор Прличев беше пуштено во употреба новото тениско игралиште кое ќе биде во функција на користење на учениците. Овој проект е реализиран во соработка помеѓу општина Гази Баба и Агенцијата за млади и спорт.

Со овој проект општината и Агенцијата за млади и спорт сакаат да дадат дополнителен мотив на учениците за поголема спортска активност.

Тениското игралиште го посетија претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, градоначалникот Тони Трајковски и директорот на Агенцијата за млади и спорт, Марјан Спасески.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.