понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 75

Од утре ќе плаќаме поевтина струја

Од утре ќе плаѓаме поевтина струја. Од 1-ви јули годинава цените на електричната енергија за домаќинствата ќе се намалат за 0,25 отсто.

struja1

Последни вести

Од утре ќе плаѓаме поевтина струја. Од 1-ви јули годинава цените на електричната енергија за домаќинствата ќе се намалат за 0,25 отсто.

Како што соопшти денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) Димитар Петров, причина за поевтинувањето се помалите трошоци што ги пријавиле енергетските компании.

Кај ЕЛЕМ Производство цените се намалуваат за 0,01 процент, кај МЕПСО за 7,99 отсто, а кај ЕВН Дистрибуција за 9,71 процент.

Ова е втора година по ред како поевтинува струјата за домаќинствата. Лани се намали за 0,33 отсто. Според последните податоци од Евростат, Македонија плаќа најевтина електрична енергија во Европа.

Најчитани вести