недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 49

Ова е најзабавниот град во Европа!

berlin

Последни вести

Европа крие некои од најубавите градови на светот. Лондон, Париз, Венеција, Виена, Барселона, Истанбул, Рим, Амстердам, Атина се само некои од метрополите кои имаат интересна и богата историја и култура.

Но, ниту еден од овие градови не се наоѓа на првото место кога станува збор за најзабавниот град во Европа.

Истражувањето покажало дека најзабавен европки град е Берлин.

Запален, бомбардиран, изолиран од остатокот на светот, Берлин за време на својата турбулентна историја се обновувал, се развивал и успеал да стане витински „трендсетер“ во уметноста, кулинарството и забавата.

Најфацинантни знаменитости на Берлин кои биле издвоени се Рајштах зградата со импредицна таклена купола, Берлинскиот ѕид и споменикот на европските Евреи убиени за време на Втората светска војна.

Берлин е издвоен и како дестинација совршен за љубителите на пиво, но и гураните, кои на секој чекор можат да уживаат во разни деликатеси.

Најчитани вести