сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 0

Петмина поранешни градоначалници добија кривични пријави

Управата за финансиска полиција поднела кривични пријави против поранешни градочалници на општините Струга, Свети Николе, Дебар, Студеничани

26329golema

Последни вести

Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција од страна на Управата за финансиска полиција примило пет кривични пријави против поранешни градочалници на општините Струга, Свети Николе, Дебар, Студеничани и Долнени, како и против едно физичко и едно правно лице.

Кривичните пријави се поднесени поради постоење на основи на сомнение за сторени кривични дела – Злоупотреба на службената положба и овластување од член 353 од Кривичниот законик и Злоупотреба на постапката за јавен повик, доделување на договор за јавнa набавкa или јавно-приватно партнерство од член 275-в од Кривичниот законик.

Кривичните пријави се проучуваат за донесување на натамошна јавно обвинителска одлука по истите.

Најчитани вести