четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 42

Промоција на книги за деца од Жаклина Михајлова во „Матица“

knigi_velesss (2)

Поврзани вести

Во мултимедијалниот клултурен центар „Матица екслузив“, на 11 мај (среда) 2016 година, во 13 часот ќе бидат промовирани книгите за деца „Златенца“ и „По утрото денот се познава“ од Жаклина Михајлова, во издание на „Матица македонска“.

За најновите книги на поетесеата ќе говори познатиот македонски писател Стојан Тарапуза.

Zaklina Mihajlova - SLIKOVNICA

Жаклина Михајлова е автор поетски книги и на практикуми за изучување на македонскиот јазик, наменети за децата на македонската дијаспора. Живее и твори во Сиднеј, Австралија и спаѓа во редот на истакнатите афирматори на македонската култура и историја.Член е на Друштвото на писателите на Македонија и на Центарот на писателите на Нов Јужен Велс од Австралија.

 

Најчитани вести