Македонија

Први мај неработен ден за сите граѓани

Први мај неработен ден за сите граѓани

Први мај, четврток, Денот на трудот е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.  

Oд Министерството за  труд и социјална политика е упатена честитка по повод  празникот до сите граѓани во земјата.