Македонија

Се поголем број струмичани бараат оставка од Заев

Се поголем број струмичани бараат оставка од Заев

По објавувањето на контроверзната снимка на Јутјуб,  поддршката за граѓаните кои протестираат пред општинската зграда, во малиот парк, постојано расте и се поголем е бројот на струмичани, кои бараат градоначалникот Заев да сноси политичка одговорност, јавува Струмица денес.

strumica500

Порталот пишува дека чуварите на демократијата и изборната волја се подготвени за долг престој престој пред Општината, и решени се да истраат во својата намера да го натераат градоначалникот да си поднесе оставка од функцијата, која ја извршува.

Евидентно е зголемувањето на бројот на шатори, покрај тоа граѓаните си донесоа и реквизити, за побрзо да им минува времето дури не се појави градоначалникот, кој според нив, одамна ја нема посетено општината, така во малиот парк е поставена табла за пинг – понг, се игра табла и сл.

ddv500

-Струмичани му дадоа доверба на Заев да биде градоначлник, да требаше да биде премиер ќе победеше и на парламентари. Но наскоро нема да биде нути градоначалник, вели еден од ѓраните кои бараат оставка од струмичкиот градоначалник.

press500

На денешната прес-конференција беше констатирано дека сеуште не е свикана итната седница на Советот, која ја побара советничката група на ВМРО – ДПМНЕ по барање на граѓаните  и од градончалникот  побараа одговори на прашањата кои се наметнуваат.