ТОП,Македонија

Скопјанка почина од топлото време

Скопјанка почина од топлото време

Четириесет и седумгодишна скопјанка починала како последица од топлото време, во близина на Градскиот парк, потврди Брзата помош.

Таа заедно со своја пријателка излегле од климатизирана просторија и застанале на улица да повикаат такси возило. Но, пред да дојде превозот жената се струполила на улицата. Лекарите претпоставуваат дека причина за несреќниот случај е наглата промена на температурата, односно скопјанката од климатизирана просторија излегла надвор.