понеделник, 27 март 2017  |  Вести денес: 1

Средба на Арсовска – Томовска со менаџментот на Македонски Телеком

Министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска-Томовска денеска имаше работна средба со менаџментот на Македонски Телеком, меѓу кои и со главниот извршен директор Андреас Маиерхофер.

arsovska-tomovska-telekom (1)

Последни вести

Министерката за информатичко општество и администрација Марта Арсовска-Томовска денеска имаше работна средба со менаџментот на Македонски Телеком, меѓу кои и со главниот извршен директор Андреас Маиерхофер.

На средбата се разговараше за идните активности и инвестициски планови на Македонски Телеком во насока на подобрување на услугите кон крајните корисници. Исто така, беа разменети идеи за проектите од областа на е-влада, согласно со позитивните искуства на групацијата Дојче Телеком. Министерката Арсовска-Томовска и менаџментот на Телеком изразија задоволство од досегашната соработка, при што беше договорено таа да продолжи и во иднина, информира МИОА.

Најчитани вести