недела, 20 август 2017  |  Вести денес: 0

Сте слушнале за демисексуалци? Проверете дали сте еден од нив!

Тоа се луѓе кои пред да го дозволат физичкиот допир, прво темелно истражуваат со кого си имаат работа.

tamabepa009

Последни вести

Сигурно сте слушнале за повеќе сексуални ориентации: хетеросексуалци, бисексуалци, хомосексуалци, асексуалци…Но, сигурно не знаете за демисексуалци, иако можеби и вие сте еден од нив.

Џесика Вендроф има 24 години и нема голем број врски зад себе. Отсекогаш момчињата и биле помалку убави од неа, барем според тврдењата на нејзините пријателки. Таа себеси не се смета за премногу атрактивна, но пријателите велат дека е згодна. Затоа никогаш не им бил јасен нејзиниот избор во љубовта.

И зборувале дека секогаш одбира партнери кои не се „на нејзино ниво“. Физичкиот изглед никогаш не и бил приоритет. Она што најмногу ја привлекувало било тоа каква душа имаат нејзините потенцијални партнери.

Според сопственото признание, Џесика е демисексуалка.

На демисексуалците најважна им е емотивната поврзаност со партнерот.

Тоа се луѓе кои пред да го дозволат физичкиот допир, прво темелно истражуваат со кого си имаат работа.

-Демисексуалците не пуштаат во својот живот било кој. Сите момчиња прво ми беа пријатели, а потоа се зближувавме и на физички план, вели Џесика.

Најчитани вести