четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

ТАБЕЛА: Кои се нормални вредности на крвен притисок според возраста и полот

072423-blood-pressure

Последни вести

Еден од најраспространетите здравствени проблеми е зголемениот притисок на крвта.

Пропратен е со симптоми како лошо расположение, главоболки, несоница и други проблеми врзани со општото расположение и здравје.

Крвниот притисок може да варира повеќепати во текот на еден ден, а нормалниот крвен притисок е индивидуален.

Ако ги прашате лекарите кој е нормалниот крвен притисок според возраста на пациентот и полот, табелата изгледа вака:

tabela-pritisok-2-520x264

Најчитани вести