Свет

Убиени тројца туниски полицајци

Убиени тројца туниски полицајци

Најмалку тројца туниски полицјци се убиени денеска во напад на исламски екстремисти на контролен пункт во централниот дел на Тунис.

Двајца полицајци се убиени во напад на контролен пункт, а третиот подоцна во судири со екстремистите.

Во нападот е убиен и еден исламски борец.

Засега ниту една група не презема одговорност за нападот, но во земјата се активни неколку помали исламистички групи, меѓу кои и Окба Ибн Нафа, која делува во пограничниот дел со Алжир.