Спорт

Украдени спринтерките на Болт вредни 20.000 фунти

Украдени спринтерките на Болт вредни 20.000 фунти

Јамајчанскиот спрнтер Уисеин Бол, остана без своите спринтерки кој беа украдени во Лондон. Спринтерките во вредност од 20.000 фунти биле урамени со неговата фотографија за време на каражбата. 

Апел до крадецот упати и спринетрот, кој вети дека на крадецот ќе му даде нови спринтерки доколу му ги врати потпишаните.

„Знам дека ме сакаш , но зашто мораше да ги украдеш потпишаните патики. Знам дека ќе ми ги вратиш. Точно? Само требаше да ме замолиш за еден пар . Нема потреба да крадеш“, напиша олимпискиот шампион на својот профил на Твитер,
Болт е олимписки шампион на 100 метри (9.58), 200 метри (19.19 сек), и штафетата на 4х100 метри.