четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

ВИДЕО: Краток филм кој принуди милиони луѓе на размислување

видео

Последни вести

На Јутуб уште во 2013 година беше обајвен краток филм под наслов „Моите чевли“, кој од објавувањето, па до денес е прегледан над пет милиони пати и тоа со добра причина.

Филмот на австралискиот автор, Најм Раујџ говори за две деца од кои едното дете наизглед нема ништо, додека другото има се.

Филмот почнува со исмевување на сиромашното момче во скината облека, но работите драматично се менуваат откако ќе го сретне богатото дете.

Продолжението на филмот потсети стотици илјди гледачи на вистинските вредности во животот.

Како авторот принуди толку голем број гледачи на размислување, погледнете на видеото.

Најчитани вести